TRIMMEN KAT


Katten trimmen onder narcose/ roesje
Trimbehandeling kat

Vacht

Aan de vacht van een kat kan je veel aflezen, een mottige vacht kan het gevolg zijn van nierfalen, een te snel werkende schildklier, obesitas, artrose, andere lichamelijke ongemakken en het kan ook het gevolg zijn van een gedragsprobleem. Indien ik denk dat er een medische oorzaak is voor de slechte conditie van de vacht van uw kat, zal ik u na de behandeling altijd adviseren naar uw dierenarts te gaan. 

 

Wanneer is een trimbehandeling nodig?

Er zijn diverse (half) langharige kattenrassen, die hulp nodig hebben bij het onderhouden van hun vacht door de eigenaar of bij de trimsalon.

 

Ook kortharige katten kunnen problemen krijgen met hun vacht. Wanneer ze door bijvoorbeeld pijnklachten of andere lichamelijke gebreken niet alle plekken op hun lijf kunnen wassen, kan er ook klit- en zelfs viltvorming ontstaan bij deze katten.

Klitten en vervilting leiden tot pijn bij een kat.

 

Als een kat zich niet laat kammen door de eigenaar, is een vachtbehandeling door een kattentrimster de oplossing. 

Indien uw kat ook niet behandelbaar is door een trimster, kan uw kat bij The Happy Cat in de trimsalon een roesje krijgen, er is een dierenarts aanwezig die dit toedient.

Dit is voor de kat een stressvrije ingreep en alle klitten en eventueel vervilte plekken kunnen makkelijk, snel, pijnloos en stressvrij verwijderd worden. 

Kijk op Kattentrimsalon voor meer informatie.

Klik hier voor het inplannen van een afspraak.

 

Advies behandeling vacht voor thuis

Wanneer u bij mij een afspraak maakt, vertellen ik u graag hoe u de vacht van uw kat het best kunt verzorgen en u kunt indien gewenst de benodigde materialen aanschaffen bij The Happy Cat. Na een vachtbehandeling bij The Happy Cat kunt u mij altijd vragen om advies en sta ik u graag te woord. Een Happy Cat zit goed in zijn vel en is gebaat bij een goede vachtverzorging.