GEDRAGVeel probleemgedrag bij katten ontstaat doordat de leef-/woonsituatie voor de kat niet is aangepast op zijn behoeftes. Het zijn roofdieren ook al zijn ze semi-gedomesticeerd en vinden ze het heerlijk om in het zonnetje te liggen en zo nu en dan geaaid te worden.  Ze hebben krab-en klimmogelijkheden nodig en het jachtinstinct moet uitgeleefd kunnen worden. Vooral katten die in een appartement leven of niet de mogelijkheid hebben naar buiten te gaan, missen activiteit, beweging en prikkels. Daarentegen zijn ze ook gesteld op rust, privacy, verstop-plekjes en een eigen territorium. Ook stellen ze, terecht, hoge eisen aan hun sanitaire voorzieningen. 

Katten kunnen net als mensen gefrustreerd en depressief raken en uiten dit op verschillende en/of meerdere manieren door bijvoorbeeld in huis te plassen, te sproeien, of door je meubels een "ander" uiterlijk te geven.

Wanneer je meer over  "de kat" weet is het makkelijker voor je om zijn leefomgeving aan te passen. Als je vragen hebt over het (probleem)gedrag of over kattenwelzijn, neem dan vooral contact met mij op, ik maak graag van iedere kat een Happy Cat.