GEDRAGVeel probleemgedrag bij katten ontstaat doordat de leef-/woonsituatie voor de kat niet is aangepast op zijn behoeftes. Het zijn roofdieren ook al zijn ze semi-gedomesticeerd en kunnen ze uren in het zonnetje liggen en laten ze zich aaien. Ze hebben krab-en klimmogelijkheden nodig en het jachtinstinct moet uitgeleefd kunnen worden. Vooral katten die in een appartement leven of niet de mogelijkheid hebben naar buiten te gaan, missen activiteit, beweging en prikkels. Daarentegen zijn ze ook gesteld op rust, privacy, verstop-plekjes en een eigen territorium. Ook stellen ze, terecht, hoge eisen aan hun sanitaire voorzieningen. 

Katten kunnen net als mensen gefrustreerd en depressief raken en uiten dit op verschillende en/of meerdere manieren door bijvoorbeeld in huis te plassen, te sproeien, of door uw meubels een " ander" uiterlijk te geven.

Wanneer u meer over " de kat" weet is het makkelijker voor u om zijn leefomgeving aan te passen. Als u vragen heeft over het gedrag of over kattenwelzijn, neemt u dan vooral contact met mij op, ik maak graag van iedere kat een Happy Cat.

Het kan zijn dat uw vraag telefonisch beantwoord kan worden, maar voor ernstigere situaties kan ik u ook doorverwijzen naar een  kattengedragstherapeut.

Zie hiervoor de informatie vermeld bij tarieven gedragsconsult .